ללא נושא

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 04/07/10 15:20 כב בתמוז התשע

שאלה

שלום

יש לי מספר שאלות:

1. אם קמים בלילה לשירותים/להיניק, האם בכל פעם נוטלים ידיים? האם מברכים אשר יצר? ואם הולכים לשירותים וגם להיניק? באיזה מהשלבים צריך ליטול ידיים?

2. אישה שהיא גם מעוברת וגם מיניקה, האם צמה בט' באב וביום הכיפורים כרגיל? חשוב לי לציין שלאחר בירור בנושא גיליתי כי אין כל מניעה/הוכחה כלשהי לכך שישנה בעיה עם הנקה והריון באותו הזמן מבחינה בריאותית לאישה או לעובר.

3. האם ניתן ליטול ידיים בשירותים ולאחר שיוצאים מהם לברך או שחייבים ליטול בחדר אחר?

תודה רבה ושבוע טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת: שלום,
1. להנקה: לא צריכה.
לשרותים: כן צריכה לרחוץ ידיים ואולם לא צריכה נטילה בכלי.
יש לברך אשר יצר על כל פעם שמתפנים.
כשקמה ל2 הדברים עליה לרחוץ ידיים אחרי השירותים ולפני ההנקה.
2. ההלכה היא שמעוברות ומניקות מתענות ומשלימות בט' באב וביום הכיפורים ואולם צריך כמובן להיות ערים למצוקה באם תתרחש ומומלץ להישאר במנוחה וגם ביוה"כ הצום חשוב יותר מהתפילה ביה"כ.
3. אם המקום נקי לאחר שטיפת האסלה במים אין מניעה ליטול ידיים בחדר השרותים ואת הברכה עדיף לברך בחוץ.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן