ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 15/04/07 12:27 כז בניסן התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

אני נורא נהנת מהאתר שלכם ובמיוחד בקטגוריה "שאל את הרב" מכיון ששם אני מוצאת תשובות לכל מיני שאלות שאין לי אומץ לשאול ..:)

רציתי לשאול כמה שאלות בו זמנית:

1- מדוע אנחנו צריכים לשמור נגיעה..? כלומר הרי שמירת נגיעה באה כדי למנוע מצב שבו...

אבל אם אני יודעת שאני לא הולכת להגיע למצב הזה מותר לגעת?.. והיתי רוצה בבקשה לקבל אתרים על שמירת נגיעה

2- מדוע אסור לשמוע שירים בספירת העומר?

3- האם זה נכון שאם אומרים את ספר השירה פרק אחד כל יום במשך 40 מוצאים את הזיווג ..האם זה נכון?

תודה רבה רבה לכבוד הרב ולכל הצוות המסור :)

תשובה

שלום לך,
בנושא שמירת נגיעה ושמיעת כלי זמר בספירת העומר את מוזמנת לעשות חיפוש באתר.(על רגל אחת שמירת נגיעה היא אסור דרבנן לכל הפחות שאינו תלוי בשיקול דעתך , וכפי שאמרו "אין אפוטרופוס לעריות". כלי זמר משום אבלות.)
לגבי סגולות למציאת זיווג איני בקי בכך, אולם מקובלנו שתפילה אכן מועילה אם כי אינה תחליף להשתדלות ועבודת האדם.
בברכה,
אריאל פריש