ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים נבון 28/09/07 07:17 טז בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב לך כבוד הרב, שאלה לי אליך, אני ובן זוגי חיים יחד כשנתיים, אני חילונית והוא בחור שחזר בתשובה, מעולם לא הפרעתי לו בדרכו ואף עזרתי בכל יכולתי חשוב לציין כי שבת, טהרת המשפחה , הדלקת נרות שבת, והפרשת חלה הינן נעשות כל אלה באהבה והקפדה.

יום אחד בהיר, החליט בן זוגי כי ברצונו לגדל פיאות, זה לא לרוחי, אני לא אמנע את זה ממנו אך זה יוצר ריחוק לבבות בנינו.

אני יודעת שאם אני אתעקש הוא לא יגדל אותן אבל אני לא רוצה שלא יעשה את מה שעל ליבו. עבורי זה יותר מידי זה מלחיץ אותי מה עושים איך מגיעים לעמק השווה

תשובה

שלום וטוב.
גידול פאות מסתלסלות הוא נושא שאינו דרישה הלכתית מוחלטת, אלא מנהג של קבוצות מסוימות. על כן אין שום מניעה שאת ובן זוגך תגיעו לפשרה בנושא זה (פאות עד אורך מסוים, רק מאחורי האוזן, רק בעוד שנה וכו').