ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 12/08/07 09:59 כח באב התשסז

שאלה

כבוד הרב,

שלום וברכה,

הנני קומונרית בסניף עזרא מעלה אדומים, בכל שבת שניה הננו מקיימים פעילות בסניף ומדריכים שמגיעים מי-ם ישנים במעלה אדומים.

השבת הייתה לנו שבת במעלה אדומים צוות בנות הגרות בי-ם התכוונו לשון כולן בבית של מדריכה וצוות בנים בסניף.

בערב שבת, פנו אלי צוות בנים בטענה שהם אינם מוכנים לשון במבנה הסניף והציעו שהבנות ישנו בקומה העליונה והבנים ישנו בקומה התחתונה בביתה של המדריכה.

אני התנגדתי מתוך מחשבה שזה חוסר צניעות ולא מתאים, אין לי שום טענה או גיבוי הלכתי והייתי רוצה לשאול את כבוד הרב האם הצעת הבנים היננה בסדר למרות שבבית המדריכה לא היו הוריה או שמא יש הלכה שאוסרת את הדבר ומהי? בכבוד רב ותודה מראש, מעיין.

תשובה

שלום רב,
את צדקת ואין לישון באותו בית גם בקומות נפרדות, אין לסוגיה ממש מקורות, כיוןן שזה תלוי באומדן דעת של המושג צניעות ומה שמקובל אפילו במקומות רבים בצבא.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת הסדר "בינות" רעננה.