ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 07/01/09 20:58 יא בטבת התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

1.אנו מעוניינים לדעת האם מותר להשתמש באותו הכסא אוכל של תינוק לבשר וחלב. כסא האוכל כולו עשוי פלסטיק ואנו שוטפים את מגש האוכל אחרי בשר ואחרי חלב.

לא קיימת אפשרות בחנויות לקנות מגש אוכל נוסף.

2.חברת סידס מייבאת עוגיות של חברת "ברילה". כעקרון מוצרי החברה כשרים(ראיתי על עטיפות האריזות כשרות). לאחרונה קניתי חבילה של עוגיות "היט" ועל האריזה עצמה לא היה אישור כשרות אלא חברת סידס שמה מדבקה על החבילה עם אישור כשרות,פרטי הרכיבים וכו'. האם באופן עקרוני מותר לאכול מזון שאישור הכשרות על אריזתו מודבק?

תודה רבה!

תשובה

1. מותר, כיון שהאוןכל שמונח עליו אף פעם אינו חם ממש, ובודאי שלא בכלי ראשון או שני, לכן אין בליעה של בשר או חלב בפלסטיק, ודי בשטיפה משאריות וכד'.
2. עקרונית הנחיית הרבנות היא שלא להשתמש במדבקות, אבל יש מפעלים שמייצרים תוצרת כשרה בכמות קטנה בלבד, ולכן מאשרים להם לשים מדבקות נוספות, חיצוניות , של המפעל עצמו, עם כל הפירוט שיש על אריזה מקורית ושם גם מצויינת כמובן הכשרות. כנראה שמדובר על דבר כזה, ובכל אופן אציין שבמוצרי יבוא צריך לבדוק שיש בנוסף לכשרות המקומית גם כיתוב - "באישור הרה"ר לישראל". בלי זה , זה נחשב כללא כשרות.