ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/05/07 11:53 יג באייר התשסז

שאלה

שלום רב לרב.

האם אני עוברת על איסור כאשר איני הולכת לטבול במקווה בסוף ימי הנידה.

כמובן שאחרי תקופת הנידה אני לא עוברת על הלכות נידה עד הטבילה .

תשובה

שלום וברכה!

כפי שאני מבין את לא הולכת מיד בתום שבעה נקיים לטבול וממשיכה לנהוג נידה ועל זה השאלה.

אם כן , אז התשובה היא.

להלכה נפסק שטבילה בזמנה אינה מצווה ואפשר לא לטבול מיד במיוחד שאין הבעל בעיר, לדוגמא הוא במילואים. אך פוסקים כתבו שלא טוב לעשות את זה, כיוון שיש מצווה פריה ורביה ואין להשהותה. גם יש חשש שבעל יחשוב שאישה טבלה כיוון שהגיע הזמן ויכשל במגע עם נידה. לכן אם מדובר במקרה חד פעמי ולא תדיר אין איסור, אך הדבר לא רצוי.

גם יש בעיות מיוחדות בדבר. למשל אם היית צריכה לטבול ביום חמישי ולא טבלת ופתאום החלטת לטבול בליל שבת, אז אסור לך לטבול. לפי רמ"א גם במוצ"ש יהיה אסור לך לטבול. לכן לא כדאי לשחק עם זה.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון