ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/09/07 19:27 יט באלול התשסז

שאלה

בעז"ה יתברך ובהשתדלותינו!!

שלום!!

שאלתי היא-למה נשים גרושות ממשיכות לכסות את ראשן?

וגם אם אתה יכול להגיד לי בבקשה מהו הפסוק של שמי-רונית?אני מחפשת אותו המון זמן ולא מצאתי.

תודה רבה!!!

יומצויין!!:-)

תשובה

כל אשה נשואה חייבת לכסות את ראשה, וגם אם נתאלמנה או התגרשה - החיוב לא מפסיק. זה לא סימן לכך שאשה זו היא נשואה כפי שחושבים רבים, אלא מצוה לכסות את השיער כמו כסוי הזרוע או הרגל, אלא שהמצוה הזו היא מרגע שאשה מתחתנת ולא לפני כן. זה קשור בעיקר לכך שאשה שנישאה , משדרגת את צניעותה, כחלק מהחשיפה למערכת יחסים אינטימית עם בעלה והצורך הנפשי בצניעות אצלה יותר גדול משהיה קודם.
פסוק ניתן לבדוק באתר של שו"ת בר אילן.