ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 21/08/07 10:00 ז באלול התשסז

שאלה

תודה מראש לכבוד הרב חזק ואמץ.

שלום רב ברצוני לשאול לגבי מצב בו אני מאבטח אישיות כגון שר ביום חול וכן בשבת מה עלי לעשות במידה וחזן קורא "רצה" שלפני ברכת הכהנים מאחר ועלי מחד לעקור רגלי אולם מאידך עלי להשאר עם השר עלמנת לאבטחו.אשמח לקבל תשובה לגבי שבת ויום חול.

בנוסף הייתי רוצה לדעת עם יש בעיה עם נשיאת כלי נשק בזמן העלייה לברכת הכהנים ?

תשובה

שלום רב,
בשעה שאתה מאבטח את השר, אתה צריך לפעול לפי הוראות הממונים עליך. ולא להיות עסוק בדברים אחרים, לכן, אם אתה לא עוקר את רגליך אתה פטור מברכת כוהנים.ולמרות שיש חשש לכהן פגום אם אינו יוצא בשעה שמכריז הש"צ כהנים, כאן מינכרא מילתא שזה בגלל שאתה מאבטח ולא גרע מש"צ שאינו עולה כיון שיש חשש שלא יחזור למקום בתפילה.וזה גם בחול וגם בשבת.
אם כלי הנשק שלך מכוסה , אתה יכול לעלות לברכת כהנים איתו, כיון שהשארתו עלולה לסכן.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות, רעננה