ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 25/07/07 23:47 י באב התשסז

שאלה

שלום רב!! רציתי לדעת אם אני רגילה ללכת לשיעור תורה ביום מסוים..זאת אומרת שהוא בד''כ קבע..אז אסור לי לפספס אפילו שיעור אחד כי זה נקרא נדר?? ככה אוומרים לי..אם כן..מה אני עושה אם אני מפספסת?..תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

אין זה נדר, גם אם ישנה קביעות, כיון שכל קביעות עלולה להיות מופרת ודעת האדם על כך.
אם זאת, יש מושג הנקרא קביעות עיתים לתורה שהינו בעל חשיבות עליונה. לכן, רצוי לא לבטל את השיעור אלא, במקום צורך גדול.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן