ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/09/08 20:19 כב באלול התשסח

שאלה

שלום.

יש לי שאלה...

אם מישהו שהוא היה קטן, ז"א מתחת לגיל מצוות, היה גונב דברים..ולאחר מכן, כאשר הוא גדל הוא הבין שהוא טעה וכמובן הפסיק לגנוב..האם הוא צריך לכפר על מעשיו שהוא היה קטן?

הרי, הוא עשה את זה מתחת לגיל מצוות, בגיל קטן. שמעתי על כל העניין הזה שמי שגנב צריך לעבור גלגול כדיי לתקן את מעשיו..וזה ממש מפחיד..

חוץ מזה, גם מי שהלווה כסף מחבר ולא החזיר גם צריך לחזור בגלגול נשמות בגלל זה?

כל העניין קצת מפחיד..

תשובה

לא צריך להתרגש מהפחדות של כל מיני דרשנים.
כל הנושא של גלגול נשמות שנוי במחלוקת, ואף אחד לא יודע את החשבונות של הקב"ה גם לדעת הסוברים שיש גלגול.
לגבי קטן-הוא פטור מלשלם כיוון שאכן היה אחראי, לפנים משורת הדין ראוי שיכפר על כך לטובתו עצמו.