ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 15/08/07 11:55 א באלול התשסז

שאלה

מדוע מיקומה של קריאת התורה בימים שני וחמישי וכן בתעניות לפני תפילת העמידה בעוד שבשבתות מתקיימת לאחר העמידה?

תשובה

בעזה"י

שלום,

בתפילת שחרית יש חובת הצמדת קריאת שמע לתפילת עמידה ומעיקר הדין הצמדת שניהם להנץ החמה. ולכן נותר רצף של תפילה אחיד שאי אפשר לקטוע אותו ושלפחות ראוי שיהיה בהנץ החמה או לפחות קרוב אליו.

בתפילת המנחה אין קריאת שמע וגם אין זמן שצריך לדבוק בו. אדרבה, תפילת העמידה לכתחילה צריכה להיות סמוך לשקיעה ועל כן קוראים קודם כל בתורה ולאחר מכן מתפללים.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת