ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 14/08/07 03:11 ל באב התשסז

שאלה

במה זה עוזר לקרוא תהילים ואיך עושים את זה? כמה פרקים ביום, מתי לקרוא, איזה פרקים, איך לקרוא וכו'...

תשובה

שלום!

קריאת תהלים עוזרת להינצל מפורענויות ולהמתקת דינים.
קריאת תהילים מתבצעת ע"י קריאה מתוך ספר התהילים בצורה הכי קרובה למדויק (להשתדל לקרוא בדיוק עפ"י הניקוד, בלי להבליע אותיות ואם אפשר גם בהטעמה נכונה- אם אתה מבין בפיסוק של טעמי המקרא).

יש חשיבות גדולה בקראית תהילים עם כוונה-
בין אם במחשבה שלך עומד בנ"א שצריך ישועה,
ובין אם אתה מצליח לדמיין את מה שאתה קורא.

לגבי כמה קוראים ומתי-
יש חשיבות לקרוא תהילים ביום (לא לאחר השקיעה) או לאחר חצות הלילה אם כי מבחינה הלכתית אפשר לקרוא גם בערב.

אתה יכול לקרוא כמה שאתה רוצה ואילו פרקים שאתה רוצה, והעיקר- שכמה שיותר.
יש שחילקו את ספר תהילים לשלושים חלקים- כדי לסיים ספר שלם תוך חודש, ויש שחילקו את ספר התהילים לשבעה חלקים כדי לסיים ספר תהילים שלם תוך שבוע.

יש חשיבות גדולה בקריאת ספר תהילים שלם.

יש שנוהגים לפני קריאת תהילים ובסןף קריאת התהילים להגיד מס' פסוקים- אלו מפורטים בתוך ספרי התהילים. (לא אלו שנמצאים בתוך התנ"ך אלא אלא שהודפסו בנפרד).

יישר כח,
ושנזכה כולנו להמתיק את הדינים של כל עמ"י ע"י קריאת מזמורי התהילים.

בברכה,
נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.