ללא נושא

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/04/07 23:16 יא באייר התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לא אחת שמעתי בשעורי תורה השמצות והתנגדויות לחסידי חב"ד בטענה שהם כת ומשיחיסטים. וכן כך גם לגבי ברסלב.

האם טענות אלו יש להתייחס בכובד ראש?

האם הבשר שעובר שחיטה אצל חב"ד אינו כשר? האם חב"ד לא יכולים להשלים מניין?

אשמח לתשובה מפורטת

תודה מראש וכל טוב

תשובה

לשואלת שלום רב.
חס ושלום! אפשר להתווכח על שיטת לימוד ועל דרך חיים. אבל השמצות ואי צירוף למניין? חס וחלילה!
הנצי"ב (הרב נפתלי צבי יהודה ברלין) כותב בהקדמתו לספר בראשית, שזה בדיוק היה חטאם של אנשי בית שני שגרם לחורבנו, שהיו צדיקים וחשובים, אבל היו חושבים את כל מי שעובד את ה' בדרך אחרת כאפיקורוס והיו מזלזלים בו ומגנים אותו. ומוסיף שהקב"ה אינו אוהב צדיקים כאלה. כלומר אפשר להתווכח ולמתוח ביקורת עניינית, אבל לא לצרף למניין? להשמיץ ולבזות? חס ושלום.
בברכה
אפי קיציס