ללא נושא

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/03/07 17:58 כח באדר התשסז

שאלה

כבוד הרב!

שמי שני אמיתי ואני לומדת באולפנת ישורון פ"ת במסגרת לימודי חקר מדעים למדנו על עקרונות ויסודות האבולציה במקביל לתורתונו (תורת ישראל הקדושה!)אתגרה אותנו המורה בשאלה בה אנו עוסקים מס' שיעורים:

אם כן לאחר שלמדנו את יסודותיה של האבולוציה כיצד מתמודדת היהדות עם הסתירה הקשה והנוגדת שבין תורתה לתיאוריית האבולוציה?

אשמח להעמיק ולדעת גישות שונות בנושא

בתודה מראש שני אמיתי

תשובה

ב"ה

שלום

שאלה זו מצריכה תשובה רחבה ואין באפשרותי להשיב על כלה. באופן כללי, אומר:

א. יש רבים מגדולי אומתנו שרואים באבולוציה תפיסת עולם חינוכית שהולמת מדרשים רבים בחז"ל. הרב קוק ראה גם את התפיסה היהודית ככזו שתומכת בהתפתחות.

ב. לדעות אחרות, למדע חסרות עובדות בסיסיות, כל המבחן שלו הוא על פי השערות הבנויות על התבונה האנושית ואין בכוחן לסתור את תורתנו הקדושה.

שי