ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 15/02/07 19:50 כז בשבט התשסז

שאלה

שלום.

אני עכשיו בכיתה י ומתחיל לי הלחץ הלימודי והמתכונות וכל מיני,וחוץ מזה יש לי גם חוגים מחוץ לשעות בית ספר ואני מוצאת את עצמי בלי הרבה זמן פנוי.

אני מגיעה למצבים שאני מעדיפה בבוקר במקום להתפלל ללמוד לאיזה מבחן שיש לי.

ב"ה אני כל הזמן ממכריחה את עצמי להתפלל במקום ללמוד,אבל התפילה הזאת היא ללא כוונה בכלל בכלל.

ואני מתפללת אותה אל כי אני רוצה להתפלל,בגלל שאני פוחדת מה יגידו עליי..אני נקראת מחוזקת בחברות שלי,ואני מאד מרוצה מהמעמד שלי,ואגב אני באמת כזאת...אבל התפילה לא הולכת לי כל כך..

האם התפילה הזאת שווה גם היא ללא כוונה והיא רק בשביל הסביבה ולא בשבילי?

תודה רבה

מקווה לתשובה

תשובה

שלום לך,
חז"ל לימדונו שהכוונה היא מעכבת בתפילה. לפיכך את מחויבת לסדר את יומך כך שתוכלי לכוון באופן מינימלי בתפילתך, ולכל הפחות לכוונה מילולית בברכה הראשונה של שמו"ע ובקבלת עול מלכות שמים בק"ש.
ועייני בשו"ע או"ח סימנים ס,צח.
בברכה,
אריאל פריש