ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 04/02/07 16:56 טז בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

ראשית כל ישר כוח על עבודתכם הנאמנה!!

שנית,האם מותר לאישה רווקה להעביר חפץ מיד ליד לגבר כשהיא נידה?!אם כן,זה תקף רק בימי הנידה או גם בשבעת הימים הנקיים?!

תודה רבה!

תשובה

שלום
לאשה רווקה מותר להעביר חפץ מיד ליד גם כאשר היא נידה. בעצם, אשה רווקה נידה כל הזמן, שהרי היא איננה טובלת, ואין אשה יוצאת מידי נידותה ללא טבילה. אך גם אישה נשואה יכולה להעביר דברים מיד ליד לגבר שאיננו בעלה בימי נידותה. הגזירה על העברת דברים מיד ליד היא רק בין אישה לבעלה משום החיבה היתירה והקרבה שביניהם.
שבוע טוב
ידידיה