ללא נושא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/09 23:38 ד באב התשסט

שאלה

לכבוד הרב שלום.

ברצוני לשאול כמה שאלות בנושא שבוע שחל בו ט' באב.

אציין שאני בן לעדות המזרח

1) האם מותר, במהלך השבוע שחל בו ט' באב, לגהץ וללבוש בגד שכבר נלבש בשבת קודם לכן (ז"א בגד שאמנם עבר כביסה, אך אינו בגדר של "מכובס" כי הוא נלבש לזמן מועט בשבת שלפני השבוע שבו חל ט' באב)?

2) האם מותר במהלך השבוע הזה לגזוז צפורניים של ידיים ורגליים?

3) האם מותר לקנות בגדים לתינוק בן 3 חודשים שעליהם יש מבצע דווקא בשבוע זה, בידיעה שבשבוע הבא הם לא יהיו במבצע אלא מחירם יעלה יותר מהשבוע? האם זה דומה ל- "מלאכת הדבר האבד" ?

בתודה מראש ובצפיה שנתבשר בשורות טובות. ובתקווה שעוד השנה ט' באב יהפוך ליום שכולו אורה ושמחה בביאת הגואל ובניית בית א-ל. אמן.

שבוע טוב ומבורך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אין לגהץ, אבל אפשר ללבוש.
2. נחלקו בכך האחרונים, אין הלכה פסוקה, יש מקילים ויש מחמירים בכך השבוע. בכל מקרה אם זה מפריע מאד אפשר לגזוז,(או לצורך טבילה) ואם לא מפריע מאד יש להשתדל להמנע.
3. מבצע חד פעמי נחשב להיות הפסד גדול, ואפשר לקנות בלי לחדש.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון