ללא נושא

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/01/09 12:13 כב בטבת התשסט

שאלה

יש לי חבר כבר כמה שנים בהתחלה שמרנו נגיעה ואחר כך לאט לאט הפסקנו והיתי רוצה לחזור לשמור שוב אך אני חוששת שזה יהיה נורא קשה ואני לא יודעת איך להעלות את זה פתאום בפני חברי.. אשמח לתשובה.

תשובה

בטוח שזה יהיה קשה, גם לך, גם לחבר שלך. אך אל תתייאשי. הקב"ה נתן לנו כח לשנות ולהשתנות. את צריכה אמונה בעצמך ובכוחותייך, וכן החבר שלך צריך אמונה בכוחותיו ובכוחותייך.
אני מציע לך להעלות בפניו את מחשבותייך. לפני פגישה קרובה שלכם, אמרי לו כי את רוצה לנצל את הפגישה לשיחה רצינית ועמוקה בנושא של קיום המצוות, של כל אחד מכם לחוד, ושל שניכם כזוג. ובפגישה עצמה, תעלי את הנושא, ואת תחושותייך. חשוב מאד, לדעתי, שתבקשי לשמוע את דעתו של חברך בנושא, גם אם לא כדי להגיב להן. את יכולה להעלות לשיחה את הציפיות שלכם לגבי כל החיים שלפניכם (אם אתם מדברים על נישואין בעתיד): שמירת המצוות בביתכם, שמירת המגבלות במערכת הזוגית- "טהרת המשפחה", וההתייחסות למערך האיסורים כיום.
הצעה נוספת: יש הרבה מקורות בנושא, שאתם יכולים ללמוד יחד, כרקע לשיחה שביניכם.
בהצלחה!