ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 24/04/08 18:04 יט בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום יש לי שאלה שמציקה לי מאוד. מה הטעם של שיר השירים למה יש תאורים כאלו בשיר השירים? התאורים האלו כ"כ לא מתאימים לתפילה ולתאור התורה למה דווקא תאורים כאלה?

תשובה

שלום רב,
יש להבין כי שירי השירים הוא קודש קודשים, והתיאורים שלו מביאים את ההבנה הפנימית והעמוקה עד כמה עמוק הקשר בין אדם לאלוקיו עד כמה עמוק הקשר בין עם לקונו. כמו הקשר הפנימי בין איש לאשה.
אנחנו מוצאים זאת גם בקבלה בהקשר של זכר ונקבה, של חיבור וזיווג.
מושגים אלו, מלמדים אותנו כי הקשר הגופני והפנימי של האדם ואשתו יש בהם קדושה מיוחדת ואין הם פרוצים לכל. אנחנו לא שוללים אינטימיות אלא, שמים אותה במקום הראוי לה. ברשות היחיד. בעולם הצנוע והנסתר.
לכן, שיר השירים הינו קודש קודשים המגלה את הקשר והדבקות אל האלוקה.

כל טוב,
חיים רטיג , ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.