ללא נושא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/01/09 00:34 כט בטבת התשסט

שאלה

שלום,

האם אנשים עם פיגור שכלי/תסמונת דאון/ועוד יכולים להוות חלק ממניין/זימון? מה בכלל היחס ההלכתי כלפיהם?

אשמח לקבל גם מקורות.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

באופן כללי כל מי שמכיר בקב"ה ויודע שהוא אחד ויש לעובדו יכול להצטרף אין צורך להיות בקי בסתרי תורה על מנת להצטרף למניין. ומכיוון שאין אפשרות לקטלג את האנשים, הרי שצריך לראות בכל אדם האם יש לו הבנה זאת של הקב"ה שהוא אחד ובורא הכל ואותו יש לעבדו, והרי הוא ככל יהודי, ואפשר לצרף למניין ברכות וכדו'.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון