ללא נושא

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/12/06 21:53 ל בכסלו התשסז

שאלה

האם יש לבנות איסור "מחשבות אסורות", דברים שאסור לראות וכיוצא בזה...?

תשובה

ב"ה

עניינין של מחשבות אסורות ונקיות הדעת - כחלק מבנין מוסרי שלם וראוי של האדם, אינן תלויות בהבחנה בין גברים לנשים.
ההבנה היא שכעולמו של האדם נפגש במצבורים של תמונות נמוכות, יכולתו להדבק בקודש, להבין את עומק החיים היהודיים בטהרתם וההבנה המעמיקה של מה שה' דורש מאתנו - יורדת באופן משמעותי.
אומנם, אצל בנים יש החמרה יתירה גם בשל הרצון להימנע מאיסור הוצאת זרע לבטלה אך מצד עצם הענין המוסרי - אין הבחנה.

כל טוב,

שי