ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 28/08/07 02:14 יד באלול התשסז

שאלה

ב"ה

שלום..

תגיד מה אתה אומר על זה שהרב עובדיה יוסף אמר שבגלל שהחיילים לא שמרו מצוות הם מתו ? חיילים שלהזכריך שמרו עליו ועל עם ישראל שיוכלו להמשיך לקרוא בתורה וכו'

ומתו בשביל להגן על הארץ ... והוא אומר שהם מתו כי הם לא שמרו מצוות

מבחינתך הגיע להם למות כי הם לא שמרו מצוות ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
ראשית, אנחנון מאמינים שאיש בחטאו יומת, ומצד שני אין אנחנו בעלי חשבונו של הקב"ה, במיוחד שיש הנהרגים בחטאו של הדור בבחינת מיתת צדיקים המכפרת.
גם אני הייתי חייל במלחמת לבנון השניה, ואין אני חושב שראוי לעשות פנקסנות קטנה בעניין זה.
הרוגי מלכות אי אפשר לעמוד במחיצתם, ויש שמסירות הנפש הלאומית שלהם מאפילים על הרבה מצוות של אחרים.
לכן, עלינו לחזור בתשובה כולנו. כולל הרבנים, ואולי במיוחד הם, כיון שנשיאים שבדור , הם פעמים רבות הגורם לקלקולו של דור.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות"רעננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן