ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 10/12/10 12:49 ג בטבת התשעא

שאלה

איני מבינה מדוע שמירת נגיעה חלה גם על המשפחה המורחבת, הדודים והסבים.

קצת אבסורדי לחשוב שאחרי מפגשי עם המשפחה לאחר זמן מה ישנו איסור נגיעה בדוד [כלומר, לחיצת יד] או נשיקה לסבא.

תשובה

שלום וברכה!

ראשית אין איסור נגיעה בין סבא ונכדה. ברם ההלכה אומרת שבת גדולה לא תנשק ולא תחבק גם את אבא כי דבר הזה נחשב למגונה גם אם אינו אסור.

לגבי דודים ובני דודים סיפור אחר לחלוטין. כיוון ועקרונית מותר להינשא עמם והם אכן אופציה להקמת משפחה יחד וזה דבר שקיים בעולם אין כל הבדל ביניהם לבין כל אדם אחר שאינו קרוב משפחה. הרי גם עם דודים ובני דודים אפשר להגיע ליחסים אסורים ע"פ תורתנו הקדושה. גם אם זה נשמע לך אבסורדי במקרה שלך, במקרים של אשים אחרים זה לא כ"כ אבסורדי ולא מדובר כאן על משהו סובייקטיבי, אלא יש גדרים אובייקטיביים המחייבים את כולם.

בברכה,

חיים בריסק