ללא נושא

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 21/01/07 21:27 ב בשבט התשסז

שאלה

פעם אחת ולתמיד אני אשמח לדעת-

האם יש רבנים שמתירים לבנות ללבוש מכנסיים?

האם האיסור הוא שאישה לא תלבש כלי גבר ( מהתורה ) והלוא היום המכנסיים שנשים לובשות הן מותאמות להם וממש לא כלי גבר...

תשובה

יש פוסקים הסבורים שבלבישת מכנסיים על ידי אישה, עוברת האישה על איסור "לא ילבש", שכן לדעתם יש על מכנסיים שם של לבוש גבר. אולם דעת רוב הפוסקים שמכנסיים שנעשו עבור נשים אינם בגדר בגדי גבר, ולכן אין איסור תורה בלבישתם, אלא יש בעיה אחרת והיא פגם בצניעות, בשל כך שהמכנסיים מבליטות את הרגליים, בניגוד לחצאית המסתירה אותן לגמרי. לפי דעה זו יש כאמור מקום להתיר ללבוש מכנסיים צנועות ורחבות, ודבר זה אף עדיף על חצאיות קצרות וצמודות. לכן מי שלובשות מכנסי נשים בגזרה צנועה יש להן על מה לסמוך.
למרות כל זאת אני סבור שבנות צריכות להימנע מלבישת מכנסיים, וזאת בעיקר מפני שהחצאית או השמלה היא סימן היכר מובהק של בת דתית, בדומה לכך שכיפה איננה כל כך חשובה מבחינה הלכתית כמו שהיא בעלת חשיבות מבחינת היותה סימן זהות של בן דתי. גם לחצאית יש משמעות החורגת בהרבה מהעניין ההלכתי, והיא יכולה להשפיע על כל ההתנהגות של הבת, במיוחד ברשות הרבים, כמו שהכיפה משפיעה על התנהגות הבן ועל הדרך בה אנשים מזהים אותו.
בברכה
רונן לוביץ