ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 18/09/08 12:47 יח באלול התשסח

שאלה

אני חילונית ובין אורחיי לחג יש גם בת משפחה חוזרת בתשובה. כלים חדשים שקניתי אקח למקווה אבל מה דינם של כל שאר הכלים והסכום שיש לי מלפני החג הזה? האם אפשר להכשיר חלק מהם לבשר או לחלב? למשל יש לנו מערכת כלים חגיגית שרכשנו והשתמשנו בהם רק פעם אחת לפני כמה שנים. אני בטוחה שאכלנו בה חלבי, אבל לא זוכרת אם גם בשרי. האם את אלה אפשר להכשיר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

ישר כח גדול על ההשתדלות והמאמץ שאת משקיעה באורחייך!

הכלים שאינם חדשים גם אותם אפשר להכשיר, ואח"כ להטביל.

אם את רוצה פרוט, תפרטי את הכלים שאת רוצה להכשיר, ואת דרך השימוש באותו כלי (כגון ע"ג האש, בתנור וכד'), אם השתמשו בהם ב24 שעות האחרונות, ואנו נשתדל להסביר לך לגבי כל כלי את דרך הכשרתו.

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן