ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/09/07 19:28 ד בתשרי התשסח

שאלה

שלום,

אני אישה שומרת מצוות ויום הטבילה שלי במקווה חל בערב שבת האחרון (לאחר ראש השנה).הגעתי למקוה באיזור שבו התארחתי לחג ולתדהמתי אמרה לי הבלנית כי המים קרים!!!הטבילה במים הקרים הייתה טראומטית ואני בטוחה שאם היה מדובר באישה חילונית- זו ודאי הייתה הפעם האחרונה בה הייתה טובלת...האם ההלכה אוסרת חימום המים

לטבילה?

תשובה

אני מניח שמדובר בתקלה שקרתה אולי בגלל תכנון לא נכון מראש של שלשת ימי החג ושבת. בד"כ נוהגים היום בכל מקום כן לחמם את המים, ולעשות את הטבילה לרגע לא רק מרומם ומטהר אלא גם נעים ונחמד.