ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/09/09 22:05 ב בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בן 17 ולומד בבית ספר צרפתי-ישראלי.

לפני כמה ימים פגשתי בחורה מצרפת שעברה לישראל והחלתי לדבר איתה והיא מצאה חן בעיני, אחרי זה התברר לי שהיא נוצריה... רציתי לדעת מה האיסורים על כך והאם מותר לי לפחות לשמור על קשר של ידידות איתה ואיך להסתכל על זה כזיווג שבא מהשמיים או כמבחן? אודה לך אם תעזור לי

תשובה

הבעיה היאמעבר לאו של "לא תתחתן בם" שניתן להתווכח אם הוא רק ב7 עממין,(ואז איסור החיתון הוא רק מדרבנן עם נוצריה זו) או בכל הגויים.
נישואי תערובת הם הפתח להתבוללות ועם ישראל במשך הדורות התיחס להם בחומרה רבה שנובעת מההבנה המטא הלכתית -שדבר מסוג כזה הורס את עם ישראל, ולכן מי שנישא כך היו יושבים עליו שבעה!
זה בודאי לא זיווג מן השמיים אלא מבחן גדול, שנאחל לך שתעבור אותו בהצלחה!