ללא נושא

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/07/08 13:43 יב בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב,

אני לא שומרת כשרות אולם ביתי כשר משום שיש לי חברים דתיים רבים.

קבלתי מסבתי החילונית כלי זכוכית - צלחות, פיירקס, כוסות וכו'.

האם עליי להכשיר אותם או משום שהם זכוכית ניתן להסתפק בשטיפה/הדחה בלבד?

אם עליי להכשירם - אשמח לפירוט כיצד עושים זאת כי אינני בקיאה בהלכה.

תודה

עינת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב

אז את ברוך השם כן שומרת כשרות.!!
מדוע את מכריזה כי אינך שומרת...?

לענין1. ,אין אפשרות להכשיר פירקס.
2.בענין הדורלקס ניתן להגעיל כוסות וצלחות אלו. (מפני שרוב השימוש בהם נעשה בכלי שני.)ההכשרה נעשית על ידי מי שעשה כבר ויודע את ההלכות ...
3.אין להסתפק בשטיפה או הדחה בלבד.

זו דעתי ,אני מודע כי תשמעי אולי דעות אחרות של ספרדים המקילים יותר או של אשכנזים המחמרים יותר ממה שאמרתי.
אבל אכיין אאת רוצה שכולם יוכלו אצלך אז עצתי היא המתאימה ביותר ..
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן