ללא נושא

חדשות כיפה הרב בני לאו 09/07/07 00:23 כג בתמוז התשסז

שאלה

יש לי בעיה... אני רוצה מאוד עכשיו להיכננס לדת אבל יש לי בעיה כמו שאמרתי.... משפחתי לא משתפת פעולה. אנחנו שומרים על כשרות כמובן ומאמינים רק בקדוש ברוך הוא אבל הם לא שומרים שבת ולא עושים קידוש... ימיע שישי אני מתחמקת לפעמים לחברה שכן עושה כדי לפחות לדעת שעשיתי..... זה קשה שביום שבת הכל דלוק ויש תוכניות לבילוי וכו'.....

מה כדי לי לעשותבנידון?

אימא שלי צוחקת עליי כשאני אומרת לה שאני שומרת שבת והיא אמרות "תפיסקי עם השטויות",

אשמח לתשובה תודה..

תשובה

אל תשכחי שגם כיבוד אם זו מצוה. את אמא לא תחנכי אלא תשמרי בעדינות על דרכך החדשה. הבית ילמד לכבד אותך ככל שתתמידי בשמירת השבת ובתנאי שלא תעשי את הדברים בלחץ. אל "תנדנדי" להורים, אל תטיפי להם מוסר. פשוט "תתנהלי" – מתוך הקפדה גם על מצוות השבת וגם על שלום הבית: "ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם".

בני לאו