ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 02/07/07 12:10 טז בתמוז התשסז

שאלה

לפני חודש וחצי נפטרה אמי. לפני שבועיים נולדה בתי [אחרי שני ילדים שהם כבר גדולים יותר]. ישנן שתי שאלות:

1. היות ורבים מבני המשפחה והחברים רוצים להגיע ולברכנו, האם מקובל לערוך "זבד בת" במקרה כזה, או ארוע אחר הכולל מספר רב של משתתפים? [איננו דתיים אך בהחלט חשובה לנו המסורת].

2. במידה ונערוך ארוע, מתי/כיצד יהיה זה מבלי לפגוע ברגשות המוזמנים המקפידים על הלכות הקשורות ב-ט' באב, שלושת השבועות ועשרת הימים?

תשובה

שלום לך,
ראשית, בסימן טוב ובמזל טוב!
שנית ,בשנת האבל על הורים , אין לערוך סעודות של שמחה ומשתה, מחוץ לבית האבל. בבית האבל אפשר להשל לאחר השלושים , ואזי יש להמתין עד לאחר ט' באב , שתסתיים אבלות בין המצרים על חורבן בית מקדשנו.
בברכה,
אריאל פריש