ללא נושא

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 31/08/08 23:42 ל באב התשסח

שאלה

שלום

אני גר במושב לא דתי ואני בחור דתי ושומר שבת ,ישנו נוהל פעם שנה שכל תושב שומר ביום שישי לפי סבב על מנת לשמור על התושבים הבעיה היא שהשמירה היא עם רכב למשך כל הלילה ועם פנסים

אין אפשרות לשמור עם אופניים משום שישנם הרבה כלבים משוטטים והכל חשוך

איני יודע כיצד לנהוג , פשוט הדבר שההנהלה של המושב לא רוצה לוותר לי מסיבות דתיות ומצד שני אם כולם היו דתיים אז מי היה שומר- דרך אגב אין כל כך בעיות ביטחוניות אלא בעיקר של פריצות וגניבות - אני גר באזור הנגב

תודה רבה

תשובה

שלום

אם יש נוהל המחייב את כל התושבים בעניין הקשור לביטחון אזי גם אתה חייב למלא אותה, גם אם הפעילות קשורה בחילול שבת. אלא שצריך להקפיד למעט ככל האפשר בפעולות האסורות בשבת. למשל, אל תכבה את מנוע הרכב בהחלפת משמרת וכדומה. כל פעולה המתחייבת מהתפקיד הבטחוני תהיה מותרת אם אין לך דרך לעקוף אותה שאינה פוגעת בתפקיד.
פריצות וגניבות באזור ספר נחשבים על פי ההלכה כעניינים של בטחון. אינני יודע בדיוק איפה בנגב אתה גר, אבל יש להניח שמדובר באחד המושבים, ושהפריצות והגניבות הן בעיקר של בדואים. אם אלו אכן הנתונים, אז חל על מסגרת השמירה שלך כל הכללים שציינתי למעלה.
בברכה, דוב ברקוביץ