ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/01/07 13:44 ה בשבט התשסז

שאלה

שלום!

1. איך מכינים תה בשבת?

2. האם אפשר לאכול לפני התפילה (קראתי

את המשנה ברורה ואני מסופק לפי מה שידוע לי

להקל בעניין)?

3. אם אתה נמצא ב"תחנון" בתפילה ושומע קדיש

האם עליך לענות או להמשיך ב"תחנון"?

4. מה עושים אם אתה מתפלל במניין, ואתה שומע קדיש או קדושה ממניין אחר?

בתודה רבה מראש!

תשובה

1. ישנם המחמירים להשתמש אך ורק בתמצית תה שהוכנה מערב שבת. ולעומת זאת המקילים מכינים תה בכלי שלישי - המיחם כלי ראשון, ממלאים כוס שהיא כלי שני, ממנה מוזגים לכוס שלישית. רק לאחר שנמזגו המים לכוס השלישית יש להכין את התה.
2. ברמה העקרונית לא, אלא אם כן האדם רעב ביותר ואלמלא אכילתו לא יוכל להתפלל כראוי, שאז אפשר להקל ולטעום. בשבת בבוקר נפוץ המנהג להקל בדבר ולאכול לפני התפילה. בכל אופן אין לאכול דבר לפני שאומרים לפחות את מרבית ברכות השחר.
3. בתחנון מותר להפסיק ולענות לקדיש.
4. אין צורך לענות לדברים שבקדושה ממניין אחר ('תפילה כהלכתה' עמוד תצז, ה)

עקיבא
(המשיב אינו רב)