ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/10/07 15:07 י בחשון התשסח

שאלה

תוכן השאלה

שלום הרב..

אני מדריכה בבני עקיבא ויש לי חניך שהוא בערך בן 12 והוא סוג של אוטיסט.. לא בדיוק כזה.. אבל הוא לא כמו כולם.. האם מותר לי לגעת בו? לפעמים נגיד אני רואה אותו לתת לו כיפ או משהו כזה?

תוכן התשובה

אני צריך להבין יותר טוב את המציאות כדי לענות תשובה.

עד כמה את חושבת שזה חשוב לתת לו כיפים וכדומ'?

האם החריגות שלו ברורה, עד כדי שלא ילמדו ממעשייך החניכים ויחשבו שאין להקפיד על נגיעה גם עם ילדים אחרים רגילים

אני חושבת שכדאי לתת לו צומת לב. כולם יודעים שהוא חריג ומתנהגים אליו בהתאם..

תשובה

עד שהוא יהיה בר מצווה אני חושב שאת יכולה לגעת בו כשנראה לך שזה חשוב. אחרי שהוא יהיה בגיל בר מצווה, כדאי לחשוב על כך מחדש, ורק כשיש ממש צורך דחוף ניתן להקל בזה.