ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 25/03/08 23:32 יח באדר ב'

שאלה

שלום לרב!

חונכתי בבית דתי ב"ה, אך דרכי שונה מאוד מהורי ודעותי שונות גם הם.חשוב לי להבהיר שאני לא עושה דברים סתם והכל בא מתוך בירור עמוק של העניינים ולא סתם מחוסר ידיעה(אני בת 17)לדוג-הורי לא ממש חינכו אותי לאהבת הארץ או למשל לעבודת ה' בשמחה ודבקות והרבה פעמים אני מרגישה שהם מקלים כשזה נוח ולא מספיק מדקדקים, השאלה שלי היא האם מותר לי לבחור רב וללכת לפיו?ואם כן, איך עושים את זה??

חשוב שאציין שהורי גרושים, אבי קצת נוטה לכיוון החרדי ואימי מאז הגירושים עדיין לא ממש בחרה רב שלפיו היא הולכת או שואלת שאלות כשצריך. כך שיוצא שאיני יודעת כיצד עלי לנהוג והאם כל מה שקורה בבית הוא כשר וראוי??!!

ובקשר להקפדות בבית- כמו כשרות (לדוג-אנו ספרדים ולא כ"כ מקפידים על בשר חלק בבית.) אני יכולה לפגוע באימי מאוד..ואיני יכולה לבוא ולחלק לה הוראות והטפות...

אז כיצד עלי לנהוג??

תודה מראש, ברכה והצלחה...

תשובה

שלום רב,
רצוי למצוא מדריך ומדריכה רוחנית. כי מטבע הדברים אשה תהיה קרובה יותר אלייך.לגבי שאלות לרב, אין הכרח לקבוע רב אחד וללכת על פיו. מה גם שכיום ישנם אפשרויות רבות לשאול.
תמיד תוכלי למצוא רב שידריך אותך.
לגבי בשר חלק, ישנו מנהג אצל יהודי צפון אפריקה שאכלו גם כשר ככה שלומר ספרדים חייבים חלק זה לא פשוט.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.