ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 12/02/07 18:21 כד בשבט התשסז

שאלה

שלום לכם.

אני רווקה בת 23 ועדיין לא מצאתי את בן זוגי לעתיד.

החברים והמשפחה אומרים לי תמיד למה את לא מוצאת לך בן זוג? למה את לא מוכנה שיכירו לך?

אני בחורה מאוד ביישנית ואני מסרבת להצעות שאנשים שונים מציעים לי להכיר. אני כבר לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני בחורה ביתית ומשפחתית ומצד שני כולם לוחצים עלי. אני כבר לא יודעת מה לעשות... וגם נראה לי שיש לי מן פחד להכיר גברים. אני מפחדת מלהיות בזוגיות. אני יודעת שזה חשוב ולבנות משפחה ראויה זה החלו שלי אך אני מפחדת לעשות את הצעד.

אנא עזרו לי.

תשובה

שלום לך,
חז"ל למדונו "איזהו גיבור הכובש את יצרו" (משנה א במסכת אבות פרק ד ) ומכאן למדנו שאל לו לאדם להכנע ליצרים. אחד מתחבולות היצר למנוע מאיתנו לבצע את משימותינו הוא פחד , ובפרט פחד משתק. אם הינך בריאה בנפשך ללא צלקות מן העבר , והסיבה היחידה שמונעת ממך הינו הפחד המשתק, דעי כי עלייך לגבור עליו ,
כח זה נתון בידייך , וברצונך!!
אמנם ,קיים פחד מהלא נודע , זהו פחד טבעי , כנ"ל פחד מהשונה , אלה הן הגנות נפשיות , אך אל לך להיכנע להם.
אם אינך מוצאת בנפשך עוז להתמודד , כדאי לפנות לעזרה מקצועית שתוכל לכוון אותך באופן אישי , לאחר הכרות איתך ועם כוחותיך .
חזקי ואמצי,
אריאל פריש .