ללא נושא

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 04/01/10 13:36 יח בטבת התשע

שאלה

כבוד הרב

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן אני רוצה להבין משהו וזהו לקבל את זה לא מעט מבני העדה האתיופית גרים בשכונתי חובשים כיפה הולכים לבית כנסת לא שונים מאיתנו בכלל, רק צבע עורם וקצת מנטליות גדול הדור הרב עובדיה יוסף החליט שהם יהודים ללא ספק ומשבט דן והספרדים מקבלים אותם ללא סייג אני בא ממשפחה דתיה אשכנזית ופה ושם אני שומע שזה לא נכון וכל אחד בא אם אמירה שונה. אז מי הם באמת אני ישמח מאוד לשמוע את תשבותך

תשובה

ערב טוב

יהדותם של אחינו בני קהילת 'ביתא ישראל' אשר באתיופיה נידונה בקרב פוסקי ההלכה במאות השנים האחרונות. הרדב"ז, המהריק"ש, הרב קוק והרב הרצוג כולם פסקו כי מדובר ביהודים לכל דבר.
פסיקתו של הרב עובדיה יוסף שליט"א משנת תשל"ג היתה גם היא חד משמעית, ובעקבותיה הוחל חוק השבות על יהודי אתיופיה.
הרבנות הראשית מחזיקה בעמדה זו גם היא לאורך השנים.

וודאי שיש מפקפקים, אך אני נוקט בשיפולי גלימת הרבנים המופיעים מעלה.

כל טוב

אורי