ללא נושא

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/12/08 00:42 י בכסלו התשסט

שאלה

מס טלפון -

כתובת מייל - dafnacon@gmail.com

טלפון נייד -

הבקשה - ידיד שלי נישא בנישואים רפורמים לא נרשם ברבנות והוא ואשתו החליטו להיפרד (מבחינתם ההחלטה להיפרד הייתה גירושין) האשה נישאה שוב בנישואים אזרחיים ויש לה ילד. הוא עומד להינשא ורוצה לעשות זאת הפעם בנישואים אורתודוכסיים. האם העדים יכולים לומר שהוא רוק?

תשובה

שלום לידיד.
אני שמח את ידידך שבחר הפעם להתחתן כדת משה וישראל. בעיקרון, נישואים רפורמיים אינם תקפים, ולכן ידידך מוגדר כפנוי (רווק).
עם זאת, נוהגים בבתי הדין להחמיר ולחייב גט לחומרה, במקרה של נישואין רפורמיים או אפילו אזרחיים.
לכן, מבחינת הסדר והנוהל, על חברך להודיע לרושם הנישואין, שהיה נשוי בנישואין רפורמיים לפני כן. בתקווה שהדבר לא יגרום לעיכובים וסיבוכים.
כל טוב