ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 08/11/07 19:08 כז בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

מה ההבדל בין היות האדם ,אדם ישראלי ואדם יהודי? מה ההבדל בין יהודי לישראלי? אשמח אם הרב ישים דגש על המושג "ישראלי"הוא לא כל כך מובן לי.

תודה רבה!

תשובה

שאלתך לא מספיק ממוקדת. המינוח ישראלי התנה במשך הדורות. בימינו כוונתו לאזרת תושב מדינת ישראל. לפני שקמה המדינה לא היה הבדל בין המינוח ישראלי ליהודי, ושניהם כוונו למי שהלאום שלו הוא יהודי. לפני גלות עשרת השבטים יש להניח שיהודי היה כינוי רק לבן שבט יהודה, אך אחר שגלו, ועיקרו של עם ישראל נותר משבט יהודה , התיחד הביטוי לכל צאצא של השבטים שנותר יחד עם שבט יהודה, ולא נעלם מעבר לסמבטיון...