לכפר על עוון שנעשה בתקווה שיסלחו עליו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/20 16:02 ז בתשרי התשפא

שאלה

שלום,

אני לא יודע האם יש דרך לכפר על משהו, שכעשיתי אותו קיוותי שאעשה תשובה ויסלחו לי.

כלומר לפני המעשה כבר התפללתי שיסלחו לי. כלומר זה היה בהבנה מלאה שאני עושה משהו רע. כמו אדם שגונב שתקווה שיסלחו לו.

אני אובד עצות ולא יודע מה אפשר לעשות.

האם יש דרך לכפר על זה?

תשובה

שלום וברכה

שערי תשובה פתוחים תמיד.

וכמובן, היכולת להיכנס בהם תלויה גם בשאלה כמה אנחנו סוחבים על הגב.

מה שאתה מתאר הוא אכן ״אחטא ואשוב״.

והביטוי בגמרא הוא ״אין מספיקים בידו לעשות תשובה״.

לא שהשערים נעולים. אלא שקשה מאוד.

ותמיד תמיד אפשר לחתור גם מתחת לשערים, לעבוד קשה, ולהיכנס.

ולכן אשיב לך את העצה שאתה מאבד:

אם מדובר על בין אדם לחבירו - פייס היטב את זה שפגעת בו. שימחל לך.

אם מדובר על בין אדם למקום - קבל על עצמך לא רק את עזיבת החטא, אלא דבר מה תובעני שיהפוך זדונות לזכויות, לאמור: שמתוך הנפילה אתה מקבל על עצמך צמיחה ופתיחה של דברים חדשים שלא עשית עד כה.

ובכך תממש את המהפך הזה, ובעזרת ה׳ תיכנס למקום הטוב של בעלי תשובה.

כל טוב וחתימה טובה