לימוד תורה לסטודנט - יכול ללמוד רק טיפה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/18 12:58 כג בחשון התשעט

שאלה

שלום הרב!

אני סטודנט וסדר היום שלי מאוד מאוד עמוס. לצערי, אני לא מצליח לשלב בו לימוד תורה כמו שצריך. הייתי שמח אם הרב ייתן המלצה על לימוד קצר וענייני שבאמת ייתן את ההרגשה שהתורה היא חלק מסדר היום שלי.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון.

ועל המגמה.

מה אני מציע ? לבנות את הלימוד הראשוני הקצר בשני מישורים:

האחד, כפי שכתבו חז"ל, "כל השונה שתי הלכות בכל יום" - קביעות של לימוד בהלכה, בספר ההלכה שעשוי לעורר אותך להתחזק בהלכה. אני יכול להמליץ על ספר הלכה שהיה החשוב ביותר באירופה בתקופה מסוימת, וגם בנעורינו, ופחות או יותר נשכח, והוא ספר "חיי אדם".

השני - ללמוד משהו קצר שאתה חש שמעורר אותך להיות טוב יותר, מאמין יותר, ישר יותר, בעל-חן יותר, מקשיב יותר וכדו'.

לכל אחד יש משהו כזה, וסביר להניח שאם תיפגש עם זה - הספר גם יעורר אותך יותר, ואולי תמצא עוד זמן ללמוד....

כל טוב