לימוד תורה והשקעה במקצועות חול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/20 14:26 ה בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב, כשמשך לתושבתך על השאלה שלי שנתעוררה אחרי ששמעתי דרשה יפה של הרב מאיר אליהו כמה זמן צריך אדם ללמוד תורה ביום.

אשמח לדעת, האם אני צריך להשקיע גם במקצועות החול, כגון, אנגלית-הרי לכאורה זה בזבוז זמן. אפילו רק 15 דקות ביום

אמנם, אני לא יודע עוד אם אחליט ללכת לתחום התורני או לעבוד לפרנסתי ולעסוק בתורה הקדושה.

אם כן, כדאי להשקיע גם במקצועות חול? בברכה, עידו.

תשובה

שלום וברכה

ומי אמר שריבונו של עולם אינו חפץ בתיקון העולם שייעשה על ידינו, על ידי הכרה במדעים, באנגלית, בתורת הנפש וכדו׳ ?

והלוא הוא ציווה בתורתו ״פרו ורבו ומלאו את הארץ, ורדו בדגת הים ובעוף השמיים״ ?

והלא חכמינו לימדו ״יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון״ ?

לאמור: ריבונו של עולם ציווה עלינו להתנהל בעולמו בין ברגלי החול של המציאות, וכמובן ברגלי הקודש של המציאות, ואין מדובר בבזבוז זמן, אלא בהליכה לאור ציוויו של הקב״ה בתורתו.

כל טוב