לימוד תורה בלילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/03/19 21:39 יז באדר ב'

שאלה

לפי מה שהבנתי יש חיוב שאם אני כבר נשאר ער עד שעה מסוימת בלילה או כל הלילה, אסור לי לבזבז את הזמן אלא ללימוד תורה.

ומדי פעם אני סתם נשאר כדי לשוחח עם חבר, או כדי ללמוד מקצוע אחר שאינו קשור בהכרח לתורה,

מה העניין לגבי זה? אשמח לדעת

תשובה

שלום וברכה,

חשוב ללמוד תורה ביום ובלילה, אך ישנו חשיבות ללמוד בלילה. וכפי שכותב הרמב"ם על פי דברי הגמרא: "כל העוסק בתורה בלילה - חוט של חסד נמשך עליו ביום, שנאמר "יומם יצוה ד' חסדו, ובלילה שירה עמי, תפילה לאל חיי". (תהילים מב, ט)" .

לכן אם אתה כבר נשאר ער בלילה, בוודאי שראוי להשקיעו בלימוד התורה.

ברכה והצלחה