לימוד תורה באמבטיה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 09/02/20 21:47 יד בשבט התשפ

שאלה

כן, זה לא שאלה טריוויאלי אבל בהחלט לגטימית, אני מרגישה שהמקום שאני נרגעת בו הוא האמבטיה ושאלתי רבנית אם באופן כללי הלכתית אמבטיה מותרת בהלכה לפי הצניעות וכו', ואמרנו שכן, ובגלל שאני תמיד מחפשת הזדמנות ללמוד תורה דווקא ברגע רוגע הזה הייתי רוצה אבל נראה לי התנגשות רצינית..

אני אבין אם לא תפרסמו את השאלה, ויכול להיות שאין באמת מקורות שמתעסקים בסוגיות האלה, ככה שזה דורש יצירתיות ופלפול אבל סומכת עליכם, תודה!

תשובה

שלום וברכה,

דבר ראשון עלייך לדעת, שההלכה מתייחסת לכל מיני מצבים שונים ומשונים.

ועל פי ההלכה, בוודאי שאסור ללמוד תורה בדרך שהעלת בשאלתך, משום שיש בכך שתי בעיות, גם במקום שאת רוצה ללמוד בו תורה, וגם בצורה שאת נמצאת בזמן הלימוד.

ברכה והצלחה