לימוד חמישה חומשי תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/18 06:09 יט באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

כשהייתי ילדה למדתי בבית ספר דתי עם תפילה לימודי דינים ותןרה והכל,

עם הזמן התרחקתי קצת מהדת שכחתי כמעט את כל התורה ואני מאוד רוצה ללמוד את החומש, כמובן בצורה ברורה כי כשניסיתי לקרוא את ספר בראשית לא הבנתי דבר.

לאט לאט אני רוצה להתקרב לדת וקשה לי כי אין לי כל כך את מי לשאול .

תודהרבה על תשובתך

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על רצונך הטוב, ובעזרת ד׳ תגלי שם אוצרות.

בדרך כלל, אנו מעדיפים לקרוא עם פרשן.

פרשן - הוא כמו שידוך. יש כאלה שאוהבים את זה ויש כאלה שאוהבים את זה. לכן, קשה לי כמובן לקבוע מה מתאים לרצונך.

צריך לבדוק.

פרשן מיוחד (אם כי קצת מאריך) הוא רש״ר הירש, שמדבר בלשון מודרנית יחסית. אולי כדאי שתנסי אותו, ואם זה לא מתאים - אשמח שתחזרי, ונחפש אחר.

כל טוב ושוב יישר כוח