לימוד חלק שני במסכת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/20 20:42 יג בתמוז התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב ,

לאחרונה התחזקתי ברוך ה ואני כרגע חלק משיעור גמרא שבועי שמתקיים בבית עם עוד כמה חברים חילוניים ודתיים במסכת ברכות , אני מרגיש שאני יכול ללמוד עוד קצת מעבר לשיעור , האם מומלץ ללמוד חלק אחר במסכת לבד או עם חברותא , לחזור על מה שלמדנו ולשנן ממש או ללמוד מסכת אחרת במקביל ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יסוד התורה הוא שינון ומי שלא משנן שוכח את תלמודו, אדם חייב לחזור לפחות ארבע פעמים על תלמודו, ועל כן ראוי לשנן. השינון הוא מהיר יותר ולכן אפשר להוסיף את הרא"ש במסכת ברכות וכך אי"ה יהיה לך קניין תורה אמיתי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ