לימוד הלכה וידע תורני מקיף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/09/19 09:29 א באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב!

כבר זמן רב שמעסיק אותי העניין שאני מעוניינת לדעת ולהרחיב יותר את הידע שלי גם הלכתית וגם באמונה לחדד יותר את הדרך שלי בעבודת ד' להתחבר יותר ולחיות יותר את התורה. מרגיש לי שלגברים יש אופציה נהדרת שהיא ישיבה ויש הנחלה חזקה מאוד ומשרישים בחינוך את עניין הלימוד ומעלתו. ולנשים כאחת שבאה מבית מסורתי ולמדתי באולפנה ובמדרשת שילוב ובקרוב במדרשה מלאה בע"ה. מרגיש לי חוסר עצום וקושי לדעת מאיפה להתחיל ללמוד. במדרשה נכון שנלמד ונעמיק ואני מאוד שמחה שישלי את הזכות הזו.

אני כן מרגישה שיש לי בסיס מסוים אבל מצומצם וישלי יכולת ורצון ללמוד וקצת מתסכל שגברים כבר בגיל צעיר יש להם ידע יותר נרחב משלי, שנותנים להם כלים וסדר בעניין תהליך הלימוד ואצלם זה גם מתפרס על שנים ולא שנה.

אני מרגישה שיש לי מחוייבות לדעת לפחות את הבסיס בהלכות, דרך חיים והשקפה לפחות במה שקשור אליי אשמח לעזרה.

מקווה שהסברתי את כוונתי בצורה בהירה.

בתודה מראש

תשובה

שלום

לדעתי חבל להיות עסוקה בהשוואה מול הגברים.

המציאות היא כל כך שונה בין גברים לנשים וחבל להשוות.

לגברים יש מצווה ללמוד תורה, וזה מה שמשקיעים בו בעיקר בישיבות - לימוד גמרא והלכה.

אבל גם לנשים יש מצווה ללמוד אמונה ויראת ה', מוסר וכמובן את כל ההלכות שנוגעות אליהן.

לכן אני חושב שההליכה שלך לשנת מדרשה זה דבר טוב מאוד. אפשר להספיק המון בשנה. ואחרי השנה הזאת, תוכלי לבנות לך מסגרות של המשך ללימוד שמלווה את החיים, גם בלימודים וגם בע"ה בבניית הבית במהרה בימינו.

בהצלחה רבה