לימוד דין תורה על ידי ספרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/10/20 07:37 יא בחשון התשפא

שאלה

שלום רב,

איך אני יכול ומאילו רשימת ספרים אני יכול ללמוד על דין תורה כלומר ״המשפטים״ של התורה(בניגוד למשפטים החילוני) וכמה זמן להערתך זה יקח לי אם אני לא את זה בשבתות.

אני שוקל לקנות את הספרים וללמוד אותם בשבתות בעיקר כי אין לי דרך אחרת ללמוד.

אנא תשובה רצינית.

בברכה ותודה.

תשובה

שלום וברכה

אני מקווה שהבנתי נכון את השאלה.

המשפטים של התורה נמצאים בהיקף עצום בספרות ההלכתית.

לכן, לא ברור לי עד תום מה אתה מחפש.

אני מציע לך להתחיל בספרים של הרב פרופ' מנחם רקובר, כדי לראות האם זה מה שאתה מבקש.

אם כן - מצוין.

אם לא - אנא דייק אותי יותר מה אתה למעשה מחפש, ואנסה לעזור.

אפשרות אחרת היא ללמוד מתוך דפי פרשת השבוע של משרד המשפטים - היחידה למשפט עברי.

ראה כאן:

https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/weekly-parsha-issues?skip=0

יש שם שפע של התייחסות לנושאים שונים.

כל טוב