לימודי חול

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/03/19 22:10 יג באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום רב וחג שמח! היום היה לי ויכוח עם חבר על מהיא חשיבות החשבון או כל מקצוע חול לעומת תורה. ואני הבאתי על הויכוח משל: האדם הוא כמו בריכה שהוא יכול למלות אותה בכוס של במים נקיים לשתייה שזה לצורך העניין גמרא או שולחן ערוך . אבל אני וחבר שלי התוכחנו לגבי אים חשבון או אנגלית וכו, נחשב תורה אז לגבי המשל אני אמרתי שללמוד חשבון זה כוס מים עכורים לא לגמרי אבל חצי חצי כזה. והוא אמר שללמוד חשבון זה כמו כוס של מים לא לגמרי מלאה אבל עדיין נקייה. תודה רבה על זמנך אשמח לדעת מי יותר דייק ולקבל את דעתך כמובן אשמח מאוד למקורת ואים יש אז לשני הצדדים תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

זו שאלה שיש בה כל מיני צדדים.

קודם כל לא כל מקצועות החול הם אותו דבר. אין דין חשבון ומתמטיקה כדין אנגלית או הסטוריה או אזרחות.

יש מקצועות שהם מדעיים לחלוטין, מפתחים את חשיבה ונצרכים לחיים כמו מתמטיקה ומדעים.

יש כאלו שהם בסך הכל כלי עזר כמו אנגלית.

ויש כאלו שמאוד מעורבות בהן התפיסה של מי שמלמד או מי שכתב את חומרי הלימוד כמו היסטוריה ואזרחות.

יש פיסקה של הרב קוק באורות התורה (פרק ו', סעיף א'), ששם הוא מתייחס להבדל הכמותי שבין לימוד תורה לבין לימוד מקצוע חול (כנראה מהסוג הראשון דלעיל), מלבד ההבדל האיכותי העצום.

בין שני המשלים אני נוטה יותר למשל עם הראשון, כיון שיש הבדל איכותי עצום בין שני התחומים.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן