ליל הסדר במשחה חילונית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/20 07:53 כז באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מגיע ממשפחה חילונית וחפני מספר חודשים חזרתי בתשובה.

בקרוב יחול ליל הסדר וחשוב לי לציין את הסדר כהלכתו מבלי להטריח מדי את המשפחה. מהם הדברים החשובים ביותר על מנת לצאת לידי חובה?

תודה וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא.

השאלה שאתה שואל פותחת אופק ענקי, כי יש דברים רבים המחייבים הכנה.

ניתן בעיקר לחלק אותם לשני חלקים:

חמץ - ככל שאתה יכול, דאג כי תוכל לאכול אוכל שהוא כשר לפסח, שלא בושל בכלי חמץ, שלא מורכב ממרכיבי חמץ וכדו'. זהו הדבר העיקרי.

לגבי ציון ליל הסדר: אני מציע שתעשה שני דברים. המינימום הנדרש הוא קערת סדר (תוכל למצוא את מרכיביה בכל גלישה ברשת), וכמובן מצות. הדבר שני - דבר עם המשפחה מראש, וביחד תחליטו מה מתוך ההגדה אתם קוראים ביחד, על מה מדברים בהקשר של יציאת מצדים וכדו'. ועל ידי כך - דווקא ההסכמה ההדדית לעיסוק בהגדה לא תהיה הטרחה - אלא להפך. יש רק מעט חלקים מההגדה שממש חובה שתאמר, ועם השאר - תוכל להרחיב ביחד עם המשפחה.

ואם תצטרך עוד עזרה - אנא שוב

כל טוב ושמחה גדולה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן