לחתוך נייר טואלט בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/21 21:14 כג בכסלו התשפב

שאלה

שלום,

האם מותר לחתוך נייר טואלט בשבת? לצורך עשיית צרכים וקינוח אף כפי שעושים ביום חו״ל?

בברכה.

תשובה

שלום וברכה

לעתים יש שאלות שעוסקות אולי בנושאים שוליים יחסית, אולם הם מקפלים בתוכם סוגיות רבות.

כך גם השאלה הזו.

שכן היא עוסקת בעיקר בשני נושאים: האחת היא מלאכת מחתך, והשניה היא האם "כבוד הבריות" הוא שיקול להקל.

הדבר הנכון לעשות אפוא הוא לקנות מלכתחילה "נייר שבת" או "טישו" ועל ידי כך לא להיכנס במציאות הנתונה במחלוקת.

ברם, אם אין נייר אחר - מותר לחתוך, רצוי שלא על הפסים שהוכנו מראש (כדי שזה לא יהיה "מחתך" ישר), וכל זה בשל כבוד הבריות.

כל טוב